zumba.

Een heerlijke dansles waar we verschillende dansstijlen met elkaar combineren. Denk aan Merenque, Salsa, Reggaeton, Flamenco, Dancehall, Jazz, HipHop, Bachata, Steetdance, enz. Naast de Latijns-Amerikaanse muziek waar Zumba om bekend staat, zullen wij ook choreo’s uitvoeren op party muziek van vroeger en hits van nu.
Hierdoor ontstaat een afwisselende, dynamische, effectieve, uitdagende groepsles met een hoge fun factor. Doordat de pasjes gemakkelijk te volgen zijn, kan iedereen met de les meedoen. Trek je danskleding aan en dans…

Waarom Zumba?

  • Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.
    *Zumba volgt de aerobic and interval training methode. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.
  • Gedurende de hele Zumbales krijg je een goede controle over je kern/torso -ofwel je buik-, rug- en beenspieren. Je krijgt strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.
  • Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam -je hart- wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.
  • Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.
  • Na zo’n 45 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Dit bevordert de flexibiliteit.
60

Minuten

  • Instructeur: Gabriëlle
  • Woensdag 20:00 - 21:00 uur