Pilates.

Pilates is een bewegingsvorm waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Het betekent vooral geconcentreerd en bewust bewegen, waardoor lichaamsbeheersing, houding, kracht en coördinatie aanmerkelijk verbeteren.

Veel van de oefeningen worden gedaan met de rug in een neutrale, normale stand. Met uitzondering van het eerste deel van de warming-up worden alle oefeningen op de grond uitgevoerd (vandaar de naam Ground Control). De oefeningen worden achtereenvolgens gedaan vanuit rugligging, zijligging, buikligging en knielend. Zo wordt het hele lichaam getraind en zorgt het voor veel kracht, vooral in de spieren van de romp. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied.

De nadruk ligt op een vloeiende ademhaling en de juiste balans tussen kracht, soepelheid en concentratie. Pilates geneest spier- en weefselpijn, zorgt voor een betere doorbloeding en een sterk immuunsysteem. Mensen zullen merken dat ze zich bewuster worden van hun lichaam, krijgen een betere lichaamshouding en worden soepeler en sterker.

60

Minuten

  • Instructeur: Gabriëlle
  • Maandag 19:00 - 20:00 uur
  • Woensdag 9:00 - 10:00 uur